Симеонов счита, че Гебрев категорично е тровен

1988
Симеонов счита, че Гебрев категорично е тровен
Снимка: БГНЕС

Емилиян Гебрев категорично е бил отровен. Това няма никакво съмнение. Това заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов в ефира на БНТ.

С единия крак той беше в гроба. Въпреки че казват, че службите са си свършили работата, за мен те не са си я свършили. Според Симеонов проблемите на Гебрев датират още от времето, когато е пожелал да купи завод "Дунарит", тогава е извършено и отравянето срещу него. Дружество, което имаше задължения от 90 млн. лв. спрямо КТБ, подчерта още Валери Симеонов.

По думите му с течение на годините случаят се усложнява, тъй като Гебрев измества руските доставки на боеприпаси в определени държави. Валери Симеонов даде Индия като конкретен пример за това.

Именно тогава Емилиян Гебрев е потърсил контакт с Валери Симеонов. Причините, които посочи Симеонов - проблемите със замразяването на лицензите, с прокуратура и т.н.

"Първо дойде при мене. Това е нещо, което не е публично известно. Тогава той ми представи целия случай с неговите фирми. Той твърдеше, че има репресия на държавата спрямо него, не без известно основание. И най-вече поиска съдействие от мене, за да може една пратка - боеприпаси, предназначени за Индия и която беше на бургаското пристанище, да бъде размразена и да бъде изпратена, съгласно договора", каза още Симеонов, цитиран от БГНЕС. Бившият вицепремиер се чуди и дали не са спрели Гебрев за Индия, за да може Русия да стъпи там. 

Мнение по скандала изрази в социалната мрежа Facebook и бившият ни посланик в Русия, Илиян Василев.

Британските служби ще проверяват с Новичок ли е тровен Гебрев

Европейската заповед за разследване, която България е изпратила на Великобритания по случая "Гебрев", е за установяване на веществото, ...

"Още когато министърът на икономика отне лиценза на Гебрев и блокира кораба на пристанище Бургас, беше ясно, че той изпълнява поръчение на Сидеров и "Атака" по руска линия. Днес Валери Симеонов го потвърди, че става реч за нареждане от "патриоти". Атакистите изпълнявт кеш енд кери поръчки на Пеевски и руснаците", счита Василев.

"ДАНС също обслужва този екип и вие очаквате ДАНС да разследва отравяне срещу същия Гебрев? Вижте как се гъне Цацаров, защото му пускат опорки, които на следващия ден го карат да изглежда нелеп.

Оставки и нови хора ще възстановят доверието. С този бардак трябват радикални мерки. Оставка на министъра на иконимиката като начало. Сидеров на разпит и озаптен", категоричен е още бившият дипломат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com