След убийството на шофьор: Слагат паник бутони в такситата

1735
След убийството на шофьор: Слагат паник бутони в такситата
Снимка: БГНЕС

Нови паник бутони за повишаване нивото на сигурност ще монтира в автомобилите си най-голямата компания за таксиметрови превози във Варна. Няколко варианта на защитните устройства вече са в процес на техническо изпитване.

Решението за незабавното оборудване с нови системи за безопасност бе взето часове, след като шофьорът Васил Ашиков бе убит в колата си в покрайнините на града в неделя срещу понеделник, пише Varna24.bg.

Двама задържани за убийството на таксиметров шофьор във Варненско

Таксиметров шофьор беше открит мъртъв в автомобила си край варненското село Каменар. По случая са задържани мъж на 26 години от Дългоп...

Първите устройства вече се тестват. Те ще бъдат монтирани преди началото на активния туристически сезон и ще са разположени на места, достъпни и видими само за водачите. Натискането им ще известява едновременно СОД, централата на фирмата и околните автомобили, тъй като ще активира едновременно и фаровете, аварийните светлини на автомобилите, както и алармените им системи.

Идеята е водачите да се чувстват в безопасност, а при форсмажорна ситуация и околните да разбират - от активираните светлини и аларма, че в автомобила се случва нещо извънредно и някой се нуждае от помощ, обясни собственикът на компанията Антраник Шакариян.

Новите устройства ще бъдат монтирани във всички над 600 автомобила на компанията, а поставянето им ще бъде поставяно като условие и пред всеки нов кандидат-водач, обясни Шакариян.

Ръководството и работещите във фирмата скърбят за убития Васил Ашиков.

Оставиха в ареста и втория обвиняем за убийството на таксиметровия шофьор

Съдът остави за постоянно в ареста и втория обвиняем за убийството на 60-годишния таксиметров шофьор от Русе – 17-годишният Никол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com