Случаят с бития репортер на "Господари на ефира" - заради престъпление, замазано от БАБХ

20286
Случаят с бития репортер на "Господари на ефира" - заради престъпление, замазано от БАБХ
Снимка: стокадър

Причината за нападението над репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, за което се разбра вчера (26 септември) е негово журналистическо разследване, което води към склад, доставял храни с изтекъл срок на годност. Припомняме, че Върбанов беше бит от трима души.

Оказа се, че Върбанов отишъл в склада във Велико Търново, откъдето идвала стоката. Той искал да събере още сведения за случая, след като властите преди време открили над 7 тона храни с изтекъл срок на годност. Веднага след проверката от този склад отново почнали да продават храни. След заснемане с дрон, "Господари на ефира" открили втори, прикрит склад, където имало още около 8 тона храни. Тези храни са попадали в баничарници, сладкарници, дори в детска кухня, твърди Върбанов.

Пребиха репортера от "Господари на ефира" Димитър Върбанов

Служители на склад са пребили репортера Димитър Върбанов, който работи в предаването "Господари на ефира", съобщи Нова телевизия. Върб...

По думите на журналиста, въпреки институционално обещание стоките и продуктите да бъдат изгорени на екарисаж, това не се е случило. Нещо повече - храните останали "на отговорно пазене" в склада, като управителят Иван Иванов се разпореждал какво да става. Отидох с екипа да говоря с г-н Иванов защо продължава така, след като работници казвали, че Иван Иванов говорел, че не можел да бъде бутнат, стана ясно от думите на Върбанов.

Д-р Станимир Спасов е директорът на Областната дирекция на БАБХ. Именно той е човекът, който е обещал храните да бъдат премахнати и дори е говорил в началото на лятото, че храните са премахнати. Получихме снимка, че това не е така, заяви разследващият репортер.

Иначе самият Върбанов е добре – той разказа лично в ефира на Нова телевизия подробности за случая. Той напомни, че предният път, когато бил нападнат – с чук, нападателят е бил глобен с 1000 лева и че не очаква нещо особено сега.

За случая е разбрал и премиерът Бойко Борисов, който обяви, че "дал час и половина срок" да бъдат арестувани побойниците и да бъдат наказани "с цялата строгост на закона". "Знаете, аз само за кимване и намек, махам депутати от парламентарната група", добави премиерът колко е решителен.

Шефът на ГДБОП: Създава се усещане, че българските журналисти са нещо повече от българските граждани

Полицаите, задържали разследващия журналист от „Биволъ” Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро, са били на секрет...

Старши комисар Димитър Машов разказа повече – самият Върбанов е подал сигнал в 17:00 часа вчера, че е бил нападнат. Дошъл автопатрул и намерил журналиста да лежи пред склада. Заподозрените за нападението трима души са арестувани. Единият е управителят – Иван Иванов, а друг от задържаните е работник в склада. В официалното съобщение на полицията във Велико Търново обаче пише следното: "При влизането му той (бел. ред - Върбанов) бил избутан от двама мъже -на 39 и 54 години, в резултат на което паднал на земята и се наранил".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com