X
 
 

Съдът гледа делото срещу трима бивши шефове на АПИ заради АМ "Марица"

657 0
Съдът гледа делото срещу трима бивши шефове на АПИ заради АМ "Марица"
Снимка: БГНЕС
Софийският градски съд ще гледа днес делото срещу Лазар Лазаров, бивш шеф на АПИ. Делото е за безстопанственост в особено големи размери.

На 19 юни Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу три длъжностни лица от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Това са бившият шеф на пътната агенция Лазар Лазаров, Дончо Атанасов и Илиана Захариева, припомня БГНЕС.

Експерт от АПИ обясни как са текли милиони за АМ "Марица"

Бившият служител на АПИ Илия Запрянов, който е бил зам.-ръководител на надзора за лот 1 на АМ "Марица" до 2014 г., обясни как са се изв...

Според обвинението, Лазар Лазаров отива на съд, защото в периода 7.08.2014 г. - 17.02.2015 г. в качеството си на председател на Управителния съвет на АПИ, умишлено не е положил достатъчно грижи за възложената му работа по изграждане на магистрала "Марица", и от това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери - 30 813 647 лева., и случаят е особено тежък.

Тъй като осъщественото от него деяние е умишлено, той е привлечен към наказателна отговорност по по-тежката правна квалификация за безстопанственост.

Ако бъде признат за виновен, Лазар Лазаров може да влезе в затвора от 3 до 12 години и "лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност" плюс "лишаване от право да упражняват определена професия или дейност".

Атанасов и Захариева са предадени на съд, затова, че периода 23.01.2014 г. до 26.01.2015 г. в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, при условията на независимо съпричинителство, не са положили достатъчно грижи за възложената им работа по изграждане на магистрала "Марица", и от това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери - 30 813 647 лева., и случаят е особено тежък.

Лазар Лазаров: Процедурата по обществената поръчка за "Марица" е изрядна

Процедурата по обществената поръчка за лот 1 на магистрала „Марица“ е изрядна. Това коментира бившият шеф на Агенция &bdquo...

Ако бъдат признати за виновни, двамата могат да получат наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години, "лишаване от право да заемат определена държавна или обществена длъжност" и "лишаване от право да упражняват определена професия или дейност".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално