Съдът ще решава при затворени врати дали Доган да свидетелства срещу Енимехмедов

13482
Съдът ще решава при затворени врати дали Доган да свидетелства срещу Енимехмедов
Снимка: БГНЕС

Експертизата относно психическото състояние на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и заключенията по нея ще бъдат разгледани от Софийски градски съд при затворени врати.

Причината заседанието да стане закрито е норма от Наказателно-процесуалния кодекс. Според съда в експертизата има лична информация относно живота на Ахмед Доган и тя не може да става обществено достояние.

Прекъснаха заседанието срещу Октай заради припадък на свидетелка

По време на заседанието по делото срещу Октай Енимехмедов, който извърши опит за нападение срещу председателя на ДПС Ахмед Доган, на ед...

По информация на „24 часа” психиатърът, който се занимава експертизата, се казва Игнат Петров. Той ще бъде изслушан и едва след това ще се реши дали Доган да бъде заличен като свидетел или не в делото срещу Октай Енимехмедов.

Днес Доган не се яви в съда по време на поредното заседание по делото срещу Енимехмедов. Това е поредно неявяване, като за пореден път почетният председател на ДПС представя болничен лист. На заседанието не се яви и Христо Бисеров, който също трябваше да свидетелства.

Октай Енимехмедов е обвинен в опит за убийството на Ахмед Доган. На 19 януари, по време на националната конференция на ДПС, той опита да стреля с газов пистолет срещу Доган. Оръжието обаче засече, а след това НСО и делегати на конгреса повалиха нападателя. Ако Енимехмедов бъде признат за виновен в опит за убийство, може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com