Съмнение за неясноти около производството за катастрофата с Вежди Рашидов

8874
Съмнение за неясноти около производството за катастрофата с Вежди Рашидов
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за катастрофата, в която пострада бившият депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов. Инцидентът възникна на оживено кръстовище между булевардите "Гоце Делчев" и "България" в София.

Само ден след произшествието на пътя е образувано разследване, което значи, че има данни за извършено престъпление. От СДВР обаче отказаха да дадат подробности за причините за катастрофата и кой от шофьорите е виновен, пише СЕГА. По неофициална информация в медиите, Рашидов е шофирал лекотоварен автомобил, който е минал на червено по булевард "България" и се е ударил в друга кола, след което се е обърнал до трамвайните релси.

Вежди Рашидов е в стабилно състояние и без опасност за живота

Вежди Рашидов е в стабилно състояние и без опасност за живота, съобщиха от „Пирогов”. Вежди Рашидов остава за наблюдение в...

Столична дирекция не отговори дали има съставен акт за нарушение на пътя с аргумента, че има образувано досъдебно производство. От полицията съобщиха единствено, че взетите алкохолни проби от участниците в инцидента са отрицателни и, че няма други пострадали освен Вежди Рашидов. Това повдига въпроса какво е дало предпоставка за започване на наказателно дело по случая, след като няма водач с над 1,2 промила алкохол или причинени телесни повреди. Единствено с разрешение на наблюдаващия прокурор могат да се разгласят каквито и да е обстоятелства за катастрофата. Изданието е изпратило въпроси за досъдебното производство за инцидента с Вежди Рашидов на ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, но отговор към момента не е получен.

Вежди Рашидов е скулптор и министър на културата в първото и второто правителство на Бойко Борисов. Бил е също общински съветник в Столична община и депутат в 44-тото и 45-тото Народно събрание от ГЕРБ. Рашидов е разследван и преди заради своенравното поведение на пътя. На 29.11.2001 г. той заедно с друг общинския съветник от СДС се сбиват с полицай, след като колата на скулптора е паркирана неправилно пред Столична община. Полицейският служител е бил със счупен нос, а инцидентът е заснет от екип на телевизия „Евроком“ и от охранителната камера на общината. На следващия ден те са арестувани и прокуратурата завежда дело за лека телесна повреда на полицай и хулиганство. На 05.04.2002 г. прокуратурата прекратява делото срещу Вежди Рашидов с мотива, че престъпления не са извършени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com