Сърбия не разполага с данни, че Цветан Василев е на нейна територия

14591
Сърбия не разполага с данни, че Цветан Василев е на нейна територия

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович заяви,че не разполага с данни, които говорят, че Цветан Василев се намира във Сърбия.

"Никой до този момент не ми е поставил този въпрос, нито ме е информирал за това", категоричен беше сръбският вътрешен министър. Той добави, че ако някое лице се намира на списъка на Интерпол за издирване, сръбското министерство ще си сътрудничи с институциите.

Близнашки: Цветан Василев трябва да се прибере в България

България ще обсъди възможността да се обърне към сръбското правителство и да поиска екстрадицията на бизнесмена Цветан Василев. Това ...

„Ние ще изпълним задълженията, които имаме във връзка със споразумението, което Сърбия е подписала и ратифицирала", категоричен беше министърът, цитиран от Дарик радио.

Медиите в Белград съобщиха,че Цветан Василев се намира в Сърбия, но засега няма официално потвърждение на тази информация.

Банкерът е мажоритарен собственик на Сръбската фабрика за стъкло. Според някои спекулации той е видян преди десетина дни в Парачин, където се намира фабриката.

Eкстрадицията на Цветан Василев е от компетентността на сръбските правоохранителни органи. Това заявиха по-рано в съобщение от прокуратурата.

В съобщението си прокуратурата обяснява още какво е екстрадиция: "Екстрадицията е производство, свързано с предаването на лице, което се намира на територията на една държава, на територията на друга държава, срещу което е образувано наказателно производство в другата държава или пред международен съд; което се издирва за изтърпяване на наложено наказание "лишаване от свобода" от съдебните власти на друга държава или от международен съд; на което е наложена от съдебните власти на другата държава или от международен съд мярка, изискваща задържане".

Цветан Василев готов да се прибере, ако не бъде арестуван

Цветан Василев веднага ще се върне в България, ако бъде изтеглена заповедта за ареста му. Това заяви адвокатът на банкера Констатин Сим...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com