X
 
 

Трамвайната катастрофа в София е заради човешка грешка?

525 0
Трамвайната катастрофа в София е заради човешка грешка?
Снимка: БГНЕС
"Вероятно става дума за човешка грешка на ватманката на последния трамвай." Това коментира за bTV инж. Иво Василев, зам.-директор на столичния електротранспорт във връзка с трамвайната катастрофа, при която загина един човек в столицата на 23 януари. Той допълни, че случаят се разследва.

По думите му всички по веригата, които е трябвало, са били предупредени за инцидента на първото превозно средство, а диспечерите нямат задължение да уведомяват всички трамваи по линията. Според него трябва да има по-завишен контрoл на водачите, а самите ватмани трябва да следят много внимателно пътната обстановка.

Фандъкова смъмри районните кметове

"Апелирам да станат час по-скоро кметове, а не партийни функционери. Нека да работят малко по-чевръсто, за да представят своите програм...

Припомняме, че инцидентът стана на бул. "Искърско шосе" на разклона за летище "София". Трамвай аварира и спира на булевард "Искърско шосе". След него спират още два трамвая. Ватманът на последния, четвърти трамвай, не успява да натисне спирачката. Удря се в останалите три мотриси, така вероятно става верижния сблъсък.

Общо 9 души са пострадали при тежкия инцидент. Някои от тях са настанени в болница.

 

 

Маскирани задигнали 10 000 лв. от бензиностанция в София

Маскирани обирджии задигнали близо 10 000 лв. от бензиностанция в София, съобщава БНР. Обраната бензиностанция се намира в района на К...

Actualno.com

Етикети: