Украинец и 17-годишна спипани с наркотици

1089
Украинец и 17-годишна спипани с наркотици
Снимка: iStock/Guliver

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 10 мъже, сред които един украински гражданин и едно 17-годишно момиче. Образувани са седем бързи производства и четири преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:
– 26-годишен мъж от село Оризаре, в чийто дом служителите от Районно управление - Несебър намерили и иззели 32 станиолови свивки със суха зелена тревна маса (марихуана).
– 36-годишен постоянно пребиваващ в Несебър украински гражданин, в когото при извършването на личен обиск са намерени и иззети няколко пликчета с кафеникаво и бяло кристалообразно вещество (метамфетамин). При претърсване в дома на украинеца, разположен в несебърския комплекс "Черно море 2", са намерени и иззети плик със суха тревна маса (марихуана) и две пликчета и кутийка, съдържащи кафеникаво кристалообразно вещество (метамфетамин).

Спипаха множество дрогирани шофьори

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в о...

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 21 г. до 37 г., като трима от тях (на 21 г., 31 г. и 35 г.) са шофирали след употреба на метамфетамин. Други двама – на 30 г. и 35 г. - след употреба на амфетамин и метамфетамин. Двама – на 23 г. и на 37 г. - след употреба на канабис. 27-годишен бургазлия, управлявал лек автомобил „Мазда” с бургаска регистрация след употреба на кокаин и канабис. А един 23-годишен бургазлия, управлявал „БМВ” с бургаска регистрация, след употреба на кокаин и амфетамин. В един случай водач на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лева и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от две години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 674 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км/ч - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са десетина. С глоба в размер на 30 лева са санкционирани седем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях - управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда (най-вече по улиците "Александровска” и „Богориди”). За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 17 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ (червен) светофарен сигнал са санкционирани 13 водачи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха престъпна група за фалшиви документи (СНИМКИ)

Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Окончателно: Освободиха Червения пират

Задържаха заплашил с убийство жена си

Алкохол менте и нелегални цигари иззеха в София (СНИМКИ)

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

Спорът им завърши с брадви: Арестуваха двама мъже в Шумен

Разградско училище осъмна със счупени прозорци

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...