Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Васил Божков излиза на свобода срещу 130 000 лв.

28 май 2024, 11:53 часа • 7456 прочитания

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130 000 лв. Това реши окончателно Софийският апелативен съд, като отмени домашния арест на бизнесмена.

Съдът намира за неоснователно настояването на защитата на Божков да бъде наложена мярка „подписка” или да няма никаква мярка за неотклонение, както и искането на прокуратурата за запазване на мярката „домашен арест” или увеличаване на паричната гаранция на 500 000 лв. Още:: Прокуратурата съгласна Васил Божков да излезе на свобода, но срещу 500 000 лв.

Преди повече от седмица градският съд постанови, че Божков може да излезе на свобода срещу същата сума. С решение от днес апелативните съдии потвърдиха размера на паричната гаранция.

Предисторията

Припомняме, че Божков се прибра в България миналото лято, след като прекара три години в Обединените арабски емирства. Бизнесменът бе задържан на летището, а няколко дни по-късно съдът го остави под домашен арест. Още: България през 2020 година: Васил Божков – обществен враг номер едно

Някои от разследванията срещу него вече са приключили и делата са внесени в съда. Предстои насрочването им. 

Докато беше под домашен арест Божков успя да основе собствена партия - "Център", а вече с електронна гривна той се яви в ЦИК, за да се регистрира като водач на листата на формацията си за европейски парламент.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес