Виктор Спига се изправя пред съда за убийството на Алена Щерк

1653
Виктор Спига се изправя пред съда за убийството на Алена Щерк
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура даде на съд Виктор Спига за убийството на Алена Щерк. Инцидентът стана на 26 май миналата година, като жената бе убита по особено мъчителен начин.

ОЩЕ: СГС определи мярка "задържане под стража" за Виктор Спига

КАКВО ПОКАЗВА РАЗСЛЕДВАНЕТО?

Според обвинителния акт Спига и Щерк са се запознали в края на 2019 г. Заживели заедно първоначално в апартамента на обвиняемия, а през ноември 2021 г. наели апартамент на ул. "Чукар" в София. Заедно с апартамента наели и гаражна клетка в същата сграда.

По време на съвместното им съжителство двамата регистрирали търговско дружество, като междувременно Щерк преподавала и латино танци. Последното ѝ занимание, което било и нейно хоби, ставало основна причина за неразбирателството между двамата, тъй като Спига често проявявал ревност, предизвиквал скандали и обиждал пострадалата, за да я принуди да преустанови дейността си, свързана с латино танците.

Двамата се разделили окончателно през февруари 2022 г. Щерк останала да живее в апартамента на ул. "Чукар", който обезпечила чрез сигнално-охранителна техника. Продължила да ползва и гаражната клетка, за да паркира личния си лек автомобил. На 11 април 2022 г. Спига взел за ползване личния автомобил на пострадалата, като следвало да ѝ го върне след 2-3 дни. Когато това не се случило, Щерк подала жалба в Седмо Районно управление - СДВР и след намесата на органите на прокуратурата и МВР няколко дни по-късно обвиняемият върнал автомобила на пострадалата. Тя веднага закарала автомобила в автомивка, където му било извършено основно почистване. След това обвиняемият повече не влязъл в автомобила до убийството на пострадалата, се посочва в обвинителния акт.

ОЩЕ: Върнаха в България Виктор Спига, заподозрян за убийството на Алена Щерк

На 20 май 2022 г. Спига направил резервация за двупосочен самолетен билет до Италия и обратно. На 26 май 2022 г. вечерта обвиняемият отишъл на адреса на пострадалата и зачакал тя да се прибере. По същото време Щерк била на гости при майка си. Тръгнала си около 22:40 ч. и се придвижила до дома си с личния си автомобил. Пристигнала около 00:00 ч. на 27 май 2022 г. и слязла на ниво -1 на сградата, за да паркира колата. Виждайки това, Спига отишъл в близост до автомобила. Когато тя излязла от колата си, Спига я ударил с твърд тъп предмет. Ударил я много пъти в областта на главата, тялото и крайниците. Така ѝ причинил тежка открита черепно-мозъчна травма и множество кръвонасядания и охлузвания по главата, тялото и крайниците.

Всяко едно от уврежданията ѝ било съпроводено с усещане за различни по интензитет болка и страдание до момента, в който пострадалата изпаднала в безсъзнателно състояние. В следствие на тежката открита черепно-мозъчна фрактура, кръвоизливи под мозъчните обвивки и контузия на мозъчното вещество, Щерк починала. Веднага след това Спига взел мобилния телефон на Щерк, поставил тялото ѝ в багажника на личния ѝ автомобил, качил се на шофьорското място и потеглил в посока към Перник, се допълва в обвинителния акт.

ОЩЕ: Прокуратурата: ДНК по колата на убитата Алена Щерк издава Виктор Спига

Когато стигнал до тревиста местност в района на стария път, водещ към помпена станция на Батановци, той спрял, извадил от багажника на автомобила тялото на жената и го захвърлил от дясната страна на пътя, покрил го с брезентово платнище, върху което поставил камъни, тухли, строителни материали и пластмасови елементи от автомобил. След това се качил в колата на Алена Щерк и се върнал в София. Отново с нейната кола посетил столичен хипермаркет, от където купил храна, калцуни, четка за под и почистващи препарати, отишъл на адреса ѝ и паркирал колата ѝ.

Незабавно се заел да почисти автомобила, след което го прибрал в гаражната клетка, качил се в апартамента на Щерк, където измил ръцете си и ползваните от него пособия за почистване и ги прибрал в найлонова торба, която взел при напускането на кооперацията и изхвърлил в контейнер за боклук. Спига си тръгнал от дома на пострадалата около 5.45 ч. на 27 май 2022 г. и се прибрал в своето жилище. Малко след 10.00 ч. на същата дата наел лек автомобил и с него се придвижил до Гърция, се посочва още в обвинителния акт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Румънец открадна алкохол за близо 4000 лева от Плевен

Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Батко му го возил: 6-годишно дете е в болница след инцидент с велосипед край Карнобат

За малко да го сгази камион: Дете мина на червено в Бургас

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com