Възстановиха ръководствата на "Белведере" и "Домейн Менада"

10993
Възстановиха ръководствата на "Белведере" и "Домейн Менада"
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) върна управлението на ръководството на двете дъщерни фружества на френската компания "Белведере" в България - "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада".

След три отвода на съдии делото бе разпределено на съдия Валентин Бойкинов. Със свое определение от вчера (8 януари) е отменил обезпечителните мерки, наложени от съдия Румяна Ченалова на 28 ноември 2014 г., с които управлението на двете дружества и правото да се разпорежда с имуществото им бе предоставено на временния синдик Панайот Велков, сочи справка в деловодната система на СГС.

СГС не подкрепя особено опитите за вътрешна реформа

В Софийски градски съд работят 550 съдии и съдебни служители и изпращането на писма и тиражирането на подписки чрез медиите влияе изк...

Самата мярката назначаване на временен синдик на двете компании не е отменена, но съдия Бойкинов решава делото да се изпрати незабавно на втората инстанция - Софийския апелативен съд. Той трябва да се произнесе по частните жалби на дружествата на "Белведере" срещу обезпечителните мерки, наложени от съдия Ченалова. Въпреки че са подадени на 28 октомври 2014 г., до този момент те не са били придвижени от съда.

Заедно с това Бойкинов дава едноседмичен срок на тримата кредитори - "Тайм арх", "Агротехнолоджи" и "Принцес кар", да отстранят констатираните от съдията нередовности в подадените от тях молби за откриване производство по фалит срещу "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада".

В определенията на съдията било записано, че молбите на фирмите, които искат да бъде открито производство по несъстоятелност, били неясни, общи, а някои от тях въобще не казвали какво точно се иска от съда.

Случаят ”Белведере” нашумя, след като френският посланик Ксавие дьо Кабан обяви, че се прави опит за тайно присвояване на българските дружества на френския инвеститор с помощта на съда. В началото на декември той обяви публично, че в съдебната ни система има "гнили ябълки".

Адвокат на известната със скандала "Ченалова" френска компания: Синдикът не ни отговаря

Комуникацията със синдика Панайот Велкове, който беше назначен във френската компания "Белведере Кепитъл Мениджмънт", е силно затруднен...

Това предизвика образуване на дисциплинарно производство срещу съдия Ченалова и проверка на цялата работа на синдика Панайот Велков. Инспекторатът на правосъдното министерство откри, че той редовно си е превишавал правомощията. Велков е синдик и по делото, с което Николай Бареков търси неплатени средства от ТВ7.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com