Застреляният Пелов се укривал заедно с другия избягал затворник Радослав Колев

10501
Застреляният Пелов се укривал заедно с другия избягал затворник Радослав Колев
Снимка: МВР

Избягалите в началото на април от Софийския затвор Радослав Колев и Владимир Пелов са се укривали в един и същ апартамент в Ботевград 40 дни, малко преди Пелов да нападне Марио Панчев-Дебелия в центъра на града и да намери смъртта си. Припомняме, че Пелов беше застрелян от Панчев в нощта на 5-ти срещу 6-ти юни. По неофициална информация пистолетът на Пелов е засякъл, докато той е дебнел и опитал да нападне и убие Панчев.

Пелов и Колев са дошли в жилището в края на април. Оказва се, че апартаментът е собственост на приятел на Пелов – Мико Петков, който е осъден за двойно убийство в Рудозем и се самоубива в затвора. За последно апартаментът се е държал от жената на Петков, за която има данни, че е имала интимна връзка с Пелов. За Пелов и Колев са се грижили хората, държащи апартамента – жената и дъщерята на Петков, като те го правели от страх. За това, че в апартамента са се укривали и двамата, е знаел синът на Пелов, твърди Нова телевизия. В жилището е намерен сак с граната и взривни вещества.

Цветанов: Недокомплектът в МВР оказва влияние върху обществения ред

Недокомплектът в МВР е от години. Това, разбира се, оказва някакво влияние върху обществения ред и сигурността. Това каза председателят...

Тези факти показват, че полицията не си е свършила работата, заяви ген. Румен Миланов, бивш директор на НСБОП. Той определи случилото се за системна грешка. И добави, че е логично избягалите да се върнат там, където имат връзки. Това показва, че полицията е загубило своето качество да работи ефективно, категоричен беше Миланов.

Бившият началник на НСБОП беше категоричен, че ако системата не почне да се променя, няма да има значение кой е министър. Най-вероятно Колев се укрива, смята Миланов.

Пред БНТ експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов коментира, че е голям проблем и това, че присъди за тежки престъпления, а и не само тежки, биват намалявани сериозно между първа и втора инстанция.

Когато избяга от затвора, Пелов излежаваше 30-годишна присъда. Той е добре известен в Ботевград, където преди две години убива двама мъже от ромски произход, а преди 7 години прави въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград и убива собствениците, а при бягството взема за заложници семейство с дете. А Радослав Колев е убил с чук и нож 52-годишен служител на НАП и ранил тежко друг мъж, който е интимен партньор на убития. Колев има присъда от 26 години затвор.

Борисовата реалност: Накарах се много на МВР, "отломки" протестират срещу "Белене"

Накарах се много на МВР, казаха, че са положили много усилия. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод убийството на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com