Кабайе и дъщеря й подбраха най-доброто за концерта у нас

12159
Кабайе и дъщеря й подбраха най-доброто за концерта у нас

Световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе и нейната дъщеря Монсерат Марти подбраха най-доброто от репертоара си за концерта си в София.

Двете ще пеят на една сцена на 27 септември в зала 1 на НДК, съобщават организаторите. Програмата на изключителните диви е разделена на две части. Българските ценители ще видят на живо изпълненията им на пиеси на Маскани, Хендел, Пучини, известни творби, като Хабанера от операта "Кармен" на Бизе, "Песен на гълъба" от Барбиеро де Лаварес, Мюзета валс от "Бохеми" на Пучини и др. Публиката ще бъде очарована и от популярните "O mio babbino caro" и "Двете котки".

Над 400 000 зрители е имала Софийската опера от декември 2007 г. досега

Над четиристотин хиляди зрители са гледали постановки на Софийската опера и балет в театъра от декември 2007 г. година досега, като в ц...

Специално за концерта им в България пристига музикалният директор на Флорида Гранд Опера – Рамон Тебар. Той ще дирижира симфоничния оркестър на Българското национално радио, под чиито съпровод ще пеят двете прими. За да репетират с него те ще пристигнат три дни преди своя концерт.

Монсерат Кабайе споделя, че е изключително радостна след повече от 10 години отново да се върне за концерт в София и то заедно със своята дъщеря - Марти. От първото й посещение до сега младата Монсерат има изключително успешни музикални сезони и прекрасни роли, с които прави турнета в едни от най-реномираните оперни театри по света.

Като жена, ценяща семейния живот и взаимоотношения, Кабайе се гордее с постиженията на дъщеря си. Смятам, че съм щастлив човек, защото съдбата ми даде възможност да направя кариера, но за мен на първо място е семейството, споделя Кабайе. Неин съпруг е известният испански оперен певец Барнаби Марти, от когото са дъщеря й Марти и синът й Барнаби.

Извън операта, Кабайе е всеобща любимка благодарение на обичта си към рока и сътрудничеството си с Фреди Меркюри в хита от Олимпийските игри през 1992 г. "Барселона". След смъртта на солиста на "Куин" тя никога не изпълни с друг певец този дует.

Играй и спечели 2 билета за операта "Бал с маски"

Софийска градска опера и actualno.com Ви предоставят възможността да спечелите 2 билета за операта от Джузепе Верди "Бал с маски", коят...

Българските зрители имат уникалния шанс да видят отново, и вероятно за последен път, голямата Монсерат Кабайе благодарение на продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж". Билети могат да се купят в системите на Ивентим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com