Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ядем пицата грешно - ето как е правилно

28 декември 2020, 08:01 часа

В забързаното ежедневие пицата често се оказва добър вариант за хапване на крак. Лондонският експерт по храните Даниел Йънг, който е автор на „Къде да ядем пица“, твърди че през цялото време сме яли пицата грешно. Но според него най-лошото е, че този неправилен метод може да е повлиял на вкусовите ни възприятия към новите видове пица. Даниел Йънг е категоричен, че не е късно тази грешка да се коригира.

Той прави това откритие благодарение на италианския пицар Енцо Коча, който разкрил пред него тайната на яденето на пица. Ако тя е с кръгла форма, сгънете я наполовина и след това отново наполовина, докато се получи 4-слоен триъгълник.

Консумирайки пицата като вкусен джоб с плънка, за пръв път ще усетите нейния истински вкус.

ГОТВИМ ГЪБИТЕ ГРЕШНО - ЕТО КАК Е ПРАВИЛНО

Методът на сгънатата пица има още едно предимство - няма да изгорите небцето си заради топлия кашкавал. И вместо да чакате той да изстине и да се превърне в нещо твърдо и не особено вкусно, ще се насладите максимално на вкуса му.

Вината за неправилния начин на консумация на пицата със сигурност не е изцяло наша. По-скоро заслугата е на общоприетия етикет, че пицата се яде във вида, в който се сервира.

За съжаление не всички пици са подходящи за консумация по правилния метод, тъй като са с прекалено дебела основа. Но в случая не става въпрос за истинска пица, а по-скоро за аматьорска закуска от тесто, твърди Йънг.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес