20 млн. повече за ваучери за храна

6440
20 млн. повече за ваучери за храна

С 20 млн. лв. е увеличена квотата за ваучери за храна догодина. В проектобюджета за 2013 г. е записано, че купоните, които финансовото министерство разрешава да бъдат раздадени и които освобождава от данъци, са на стойност до 200 млн. лв. Сумата от 60 лв. на човек на месец остава без промяна, предаде Стандарт нюз.

Това означава, че догодина по-голям брой работещи ще може да се възползват от безплатните купони, стига работодателите им да сключат договори с лицензираните оператори, които ги издават.

Държавата няма да прибира проценти от банковите лихви

В качените на сайта на Министерство на финансите предложения за данъчни промени, които ще се гледат в парламента в следващите месеци, ...

Около 20 млн. лв. повече към бюджета на здравното министерство за догодина пък ще поиска министър Десислава Атанасова. В проектобюджета са отредени 368,2 млн. лв. Три са перата, за които трябват повече пари. Едното е за Фонда за лечение на деца, където вече отпадна лимитът за лечение и се финансират всички одобрени деца. Другото перо е за капиталови разходи. В проектобюджета те са орязани наполовина - от 20 млн. лева т.г. на 10 млн. лв. Атанасова ще настоява за поне още 5 млн. лв. за ремонти. Допълнително финансиране ще бъде поискано и за лечебните заведения в труднодостъпните населени места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика