България предизвика сериозен интерес на туристическото изложение във Варшава

2558
България предизвика сериозен интерес на туристическото изложение във Варшава
Снимка: МТ

Министерството на туризма представи България с национален щанд от забележителните 230 кв. м. на международното туристическо изложение TTWarsaw. Мероприятието се проведе в периода 23-25 ноември 2023 г. във Варшава, Полша.

Българският щанд предизвика голям интерес сред посетителите с многото привлекателни атракции, които бяха представени. Страната ни е известна сред полските туристи като дестинация, предлагаща предимно почивки на Черноморието. Силен интерес този път предизвика зимният, културно-историческият, СПА и уелнес, както и спортният туризъм.

Рекорден брой наши представители

Рекорден брой представители на туристическия бранш бяха на българския национален щанд сред които 18 туроператори, туристически агенти, хотели, Столична община ОП Туризъм, Община Банско, Община Варна и други.

Още: Очакват силен зимен туристически сезон

Н. Пр. Маргарита Ганева и Николай Костов, ръководител на Националното туристическо представителство при Посолството на България във Варшава откриха щанда като поздравиха участниците и посетителите на изложението. Николай Костов заяви, че полският пазар е един от основните пазари за входящи туристи на страната ни като през месеците юни и юли 2023 г. НСИ отчита 144 хиляди посещения на полски туристи в страната ни, което спрямо същия период за 2022 г. отчита близо 23% ръст. Сравнението със същия период през 2019 г. показва, че пазар Полша почти напълно е достигнало равнището на входящи за България полски туристи. „Предстои голяма постоянна информационна реклама на полския пазар, като целта е поляците да бъдат постоянно информирани за целогодишния устойчив туристически продукт на дестинация България“, подчерта Костов.

Още в първия ден, след откриването, българските представители бяха посетени от Анджей Гут Мостови, държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Република Полша, Доминик Борек, директор на департамент в Министерството на спорта и туризма, мениджъри на водещи полски туроператори, журналисти и други.

Полша е стратегически пазар

Полша е стратегически за страната ни туристически пазар, като партньорството между двете страни е важно за растежа на входящия ни туризъм, който е един приоритетните отрасли за българската икономика.

TTWarsaw е най-значимото събитие на територията на полската страна, свързано с туристическата индустрия, което дава възможност за създаване на контакти с бизнес партньори, туристически организации и администрации.

Още: МT представи за 19-ти пореден път дестинация България на международното туристическо изложение International French Travel Market Top Resa 2023

В изложението взеха участие национални и регионални туристически организации от цял свят, хотели, туроператори, туристически агенции, авиолинии, круизи, доставчици на хотелиерско оборудване, представители на медии и блогъри в индустрията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Отлагането на либерализацията на тока ще ни коства милиарди от Европа: Говори Атанас Пеканов

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика