Български ученик бе избран да развива бизнес идеята си в Силициевата долина

36388
Български ученик бе избран да развива бизнес идеята си в Силициевата долина

17-годишният Мартин Стоянов от Нови Пазар спечели проект за стартиращи предприемачи, предаде Радио „Фокус”-Шумен. В края на този месец той ще замине за Силициевата долина, САЩ, където заедно със своя партньор-30-годишният Теодосий Теодосиев от Варна ще доразвият бизнеса си.

Това е e-mail приложение, с което човек може да организира пощата си от своя мобилен телефон, докато е в движение. Мартин и Теодосий кандидатстват със своя бизнес-проект през ноември и печелят инвестиция от 100 хиляди долара. Двамата българи ще останат в Силициевата долина три месеца, след което ще представят своя бизнес пред 500 от най-добрите инвеститори в света.

Студент забогатя, продавайки въздух от родния си град

Всички знаем, че има много странни начини човек да забогатее. Студент от франция направил цяло състояние, продавайки въздух от родния с...

Иновативното в e-mail приложението, което той създава е, че много по-бързо, по-лесно, с по-малко натискания можеш да организираш пощата си, да преместиш важните e-mail-и в папка за по-късно или за следващия ден.

Мартин Стоянов е ученик в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Шумен. Той признава, че е любознателен, чете много и прави експерименти с компютъра. Без курсове по информатика и по английски език, едва 11-годишен започва да се занимава с програмиране, а преди година и половина разработва две мобилни приложения.

Снимка: capital.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com