Дезертиращата Михайлова незнайно как сметна по-малки корекции по ОП "Околна среда"

25577
Дезертиращата Михайлова незнайно как сметна по-малки корекции по ОП "Околна среда"
Снимка: БГНЕС

След като министърът на околната среда и водите Искра Михайлова умножаваше корекциите, които ЕС ни готви по ОП "Околна среда" и ги изчисляваше до 180 млн. лева за целия програмен период 2007 - 2013 година, сега самата тя заяви, че всъщност корекциите се оказали по-малки, отколкото очаквала.

"Очаквах финансовите корекции по ОП "Околна среда" да бъдат около 120 млн. евро, а те са намалени на 97 млн. евро", подчерта Михайлова и допълни, че България е изпратила националната си позиция. Самата Михайлова не каза как 180 млн. лева са по-малко от 97 млн. евро.

Златанова обвини ГЕРБ за спирането на евросредства

Стигна се до спиране на евросредства заради констатации на одитори, които отриха грешки в обществените поръчки и неупражнен контрол на...

Предстоят разговори с генералния директор на ГД "Регионална политика" към ЕК, както и среща с комисаря по регионалната политика. Михайлова обясни, че след оставката на правителството преговорите ще се водят от служебния кабинет.

"Не сме обсъждали оставката на правителството", коментира Михайлова след редовното заседание на Министерския съвет, предаде БГНЕС.

Михайлова подчерта, че по време на заседанието министрите са имали много делова работа, а сега се отправят към Народното събрание, където се провеждат дебатите по вота на недоверие.

"Продължаваме нататък. Чакаме консултациите и всички да предприемат необходимите мерки. Aз съм направила всичко, което мога да направя. Подала съм оставката си заради това, че съм избрана за евродепутат и очаквам гласуване в НС", каза Михайлова и уточни, че 1 юли е денят, когато новоизбраните евродепутати ще положат клетва в Брюксел.

Михайлова бе категорична, че оставя министерството подредено и то работи в много добра кондиция. "Следваме това, което изведохме като принцип – да наложим присъствието на околната среда във всички хоризонтални политики. Това е нещото, което считам, че съм успяла да направя", увери министърът на околната среда и водите.

Според Михайлова за околната среда и въздействието върху нея в България се говори много. Като успех екоминистърът отчете ревизирането на някои решения, както и прокарването на политиките за околната среда в Българя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика