Дянков: Трима инвеститори преговарят за покупката на ОЦК

4094
Дянков: Трима инвеститори преговарят за покупката на ОЦК
В момента вървят преговори

В момента вървят преговори с трима инвеститори, които са заявили намерение да купят Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали, а най-оптимистичният срок за сделката е 10-15 дни. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на границата с Гърция при новия ГКПП Маказа, предаде БГНЕС.

Една българска и две чужди фирми са потенциалните купувачи за затъналия металургичен комбинат. Вариантът банките-кредитори да осигурят международен мениджърски екип не е отпаднал, посочи Дянков. Той е разпоредил пълни данъчни проверки на фирмите на Валентин Захариев, съпругата и двамата му синове. По първоначални данни, дълговете на кредитния милионер значително надхвърлят известните доскоро 320 милиона и достигат 360 милиона лева.

Металурзите блокират най-голямото кръстовище в Кърджали в час-пик

В 16,30 ч. най-голямото кръстовище в Кърджали ще бъде блокирано за половин час от протестиращите вече втори месец металурзи, предаде ...

Довечера министър Дянков ще запознае в Кърджали металурзите с ход на преговорите, както и с цялостната картина на проверките дотук в комбината.

От Маказа Дянков отпътува за гръцкия град Комотини, където трябва да бъде обсъдена готовността на съседите за официалното откриване на новото ГКПП. Когато се уточнят сроковете, ще бъде насрочено и съвместно заседание на двете правителства. Дянков уточни, че е важно пътят да бъде отворен преди старта на туристическия сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика