Дянков: Защитаваме интересите на българите и спазваме договора от Маастрихт

3659
Дянков: Защитаваме интересите на българите и спазваме договора от Маастрихт
Подкрепяме условията за засилено фискално управление, посочи министърът

Не нарушаваме принципите на солидарност, защото солидарност означава, първо, да защитаваме интересите на българските граждани и, второ, да спазваме общоевропейския договор от Маастрихт, а ние правим и двете, заяви вицепремиерът Симеон Дянков по време на обсъждането в парламента на проекторешение за участие на България в Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз.

Подкрепяме условията за засилено фискално управление, предвидени в глава трета, поддържаме да се разпишат ясни правила за бюджетна дисциплина в националните законодателствата на всяка държавите от ЕС, посочи Дянков. Дянков припомни, че преди година в България са започнали разговори по т.нар.

Какво ще спечели България от новия европейски фискален договор

България подкрепя проекта за нов фискален договор в Европа с условието, че страната ще се присъедини към целия договор, прилагайки част...

Пакт за финансова стабилност, като резултатът е записаните в Закона за устройство на държавния бюджет граници за дефицита и ограничаване на държавните разходи. Искаме всички страни от ЕС да въведат такива ясни правила за фискална дисциплина в националните законодателства, заяви финансовият министър.

Той беше категоричен, че определянето на преките данъци е въпрос от национално естество и отбеляза, че за България се решава със закон, приеман от Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика