ДКЕВР: "Енерго про" не може да спира тока по празници

24653
ДКЕВР: "Енерго про" не може да спира тока по празници
Снимка: БГНЕС

Не може да има спиране на електричеството по празници и това трябва да бъде включено в общите условия на доставчика на ток в Североизточна България "Енерго про". До края на седмицата дружеството трябва да представи нов проект за общи условия, казва в свое постановление ДКЕВР след вчерашното си закрито заседание, пише "Труд".

Според предписанията на регулатора дружеството трябва не само да отговаря на жалбите на клиентите си в 30-дневен срок, както досега, но и да решава в същия срок възникналите проблеми. В общите условия ще се запише, че "Енерго про" няма право да спира тока на клиенти в предпразничен или празничен и почивен ден. Абонатите няма да дължат никакви плащания, за да им бъде пуснат токът повторно.

От ДКЕВР са разкритикували предложението на "Енерго про" клиентите да плащат обезщетение от 100 лева, ако токът е прекъснат по тяхна вина. Енергото няма да спира тока на длъжници, ако има жалба срещу неплатената сметка, пише още ДКЕВР. Доставчикът на ток задължително трябва да реагира за 2 до 4 часа, след като получи от клиентите си сигнал за липса на ток. През този период компанията трябва да е организирала екип за отстраняване на аварията.

Поправка в общите условия ще има и при ЧЕЗ, която доставя ток в Западна България. В тях ще бъдат записани същите промени, които фигурират и при "Енерго про". От ДКЕВР организират обществено обсъждане на документа на 5 юни.

Според общите условия доставчиците на ток ще са длъжни да изпращат на клиентите си протокол от монтираните нови уреди, ако абонатът не е присъствал на тяхната подмяна. Сега ако клиентът отсъства, дружеството кара двама свидетели да се подписват при смяната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика