Едно от ЕРП-тата иска една цена за достъп на производители на ток

20213
Едно от ЕРП-тата иска една цена за достъп на производители на ток

Революционно предложение по отношение на ползването на мрежовата структура за електропренос направи едно от трите най-големи електроразпределитени дружества в България EVN.

Компанията официално заяви намерение да внесе пред ДКЕВР заявление да бъде определена единна цена за достъп за всички производители на електрическа енергия, присъединени към разпределителната мрежа на дружеството. Цената за достъп е изчислена на база договорена мощност, в размер 0,01650 лв./кВт (киловат) за ден.

Сметките от "Енерго про" за септември се очертава да варират

Заради промяна в методиката на отчет на електромерите, клиентите на "Енерго про" ще получат междинна фактура за месец септември, която ...

От EVN обосновават иска си с разходите, които трябва да правят по отношение на производителите на ток – диспечиране, инспектиране, измерване на количествата енергия, фактуриране, контрол по спазване на техническите изисквания за ползване на мрежата и други. Тези разходи следва да се покриват от този, който ги предизвиква – като част от услугата.

Предложението на EVN се различава от въведените през 2012 година с решение на ДКЕВР временни цени за достъп за ВЕИ производители. Временните цени бяха определени само за ВЕИ производители с цел покриване разходите за балансиране на цялата енергийна система, поддържане на студен резерв, както и оперативни разходи на всички мрежови оператори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика