Ген. Атанасов: Имам подозрения, че прокуратурата е замесена в кризата с КТБ

11141
Ген. Атанасов: Имам подозрения, че прокуратурата е замесена в кризата с КТБ
Снимка: БГНЕС

Проблемът на КТБ не е с внасянето на пари, а с изнасянето на пари от тази банка. Това каза в ефира на bTV ген. Атанас Атанасов от дясното обединение във връзка със скандалите около трезора и списъците на Цветан Василев. По думите му се спуска контролирана информация, за да се отклони вниманието от въпроса кой е откраднал 3.5 млрд. лева.

Нека се разкрие банковата тайна, призова той. "В тази схема имам дълбоки подозрение, че е замесена прокуратурата, защото тя съхранява информацията”, коментира Атанасов. Той припомни, че според ДАНС, сривът на КТБ е започнал с акцията на държавното обвинение в офисите на "Бромак", за която и до момента не е ясно на каква оперативна информация е била базирана.

"Протестна мрежа" призова: Йордан Цонев да се маха от Комисията за КТБ

В нарочно съобщение „Протестна мрежа” поиска депутатът от ДПС Йордан Цонев да бъде отстранен от комисията за КТБ. Като прич...

Соломон Паси за кмет на София?

Всички от опозицията знаят, че партията с най-голяма тежест в София е ДСБ – нейната тежест е по-голяма от общия сбор на другите. Това каза в ефира на bTV ген. Атанас Атанасов от дясното обединение. "ДСБ трябва да издигне кандидат-кмет и той трябва да бъде подкрепен от другите", коментира той във връзка с предложението на Мегледна Кунева Соломон Паси да се кандидатира за кмет от листата на Реформаторския блок.

Той отрече да има драма във връзка с предложението на Кунева. "Всеки има право да предлага, важното е накрая да вземем общото правилно решение”, заяви ген. Атанасов, като се обяви против авторитарния подход вътре в коалицията.

По думите му основната сила на ДСБ и РБ е в София и целта трябва да бъде гласът на реформаторите да се чува след местния вот. Това нямало да стане с предложения от ДБГ Соломон Паси, при който, според Атанасов, става дума за ситуация, в която „търсим на един човек работа”.

ДСБ имат няколко варианта за кандидат-кмет, като един от тях е депутатът и дългогодишен общински съветник Вили Лилков.

АПКТБ пита Йордан Цонев за конкретна цесия от КТБ

Асоциацията на пострадалите от Корпоративна търговска банка (АПКТБ) изпрати информация за поредна многомилионна цесия на дружество, свъ...

Кметът на Хасково

"Не бих казал, че кметът на Хасково е „ахилесова пета” на Реформаторския блок, това е опит за отклоняване на вниманието от цялата картина", коментира Атанасов скандалите около Георги Иванов, чиито луксозни имоти бяха показани от телевизията.

"Ако бъде издигната неговата кандидатура, той ще получи нашата подкрепа, защото ще спечели изборите”, подчерта бившият шеф на НСС. По думите му прокуратурата е проверявала градоначалника многократно, а РБ се съобразява с обществените интереси.

Кметският син Станислав Иванов е колега на Атанас Атанасов в групата на реформаторите, като лидерът на ХДП Ирина Абаджиева – Репуц разказа преди дни, че това е свързано с цялостно „преподреждане” на хасковската листа. Депутатът коментира, че не може да каже нищо лошо за Иванов, като не го е виждал в последната седмица.

"По безплодно дърво камъни никой не хвърля” – с този библейски цитат депутатът коментира атаките на ДПС срещу Реформаторския блок в парламента и извън него.

Адвокатът на Василев: Пеевски може да е пуснал списъците

Възможно е Делян Пеевски да е пуснал списъците с влиятелни лица, които са посещавали кабинета на банкера Цветан Василев в качеството му...

Атанасов подчерта, че целта на РБ е изхвърлянето на партията на Лютви Местан от властта и именно затова тя в момента има особено благосклонно отношение към ГЕРБ. Той отбеляза, че „правят лошо впечатление” едновременните атаки на ДПС и хората на Борисов срещу здравния министър д-р Петър Москов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com