Горанов дава още година да допием отлежал алкохол

17756
Горанов дава още година да допием отлежал алкохол

Министерският съвет прие постановление за допълнение на Наредбата за реда и начина за въвеждане на бандеролите за бутилирани алкохолни напитки.

Промените са във връзка с въведения нов образец на бандерол, който е в сила от 1 януари 2014 година. Според документа бутилираните алкохолни напитки, облепени с бандерол, действащ до датата на въвеждане на нов образец на бандерол, могат да се реализират до изчерпването им, но не по-късно от 12 месеца от датата на въвеждане на новия образец. С днешното постановление се предоставя възможност министърът на финансите да удължи със заповед, обнародвана в „Дъравен вестник“, този срок за реализацията на бутилираните алкохолни напитки със стар бандерол, но с не повече от 12 месеца.

Алкохолният бранш може да загуби милиони заради нови бандероли

Стотици литри алкохол скоро ще бъдат прахосани. Причината е, че от догодина всички бутилки трябва да са с нов бандерол, а шишетата със ...

Към момента регламентираното време е недостатъчно, тъй като в търговската мрежа се продават бутилирани алкохолни напитки с различен срок на реализация. Практиката показва, че скъпоструващите бутилирани алкохолни напитки са бавно оборотни и не могат да бъдат реализирани в указания период. Удължаването на срока се налага, за да не се унищожава стока, годна за консумация, единствено заради факта, че е облепена със стар образец на бандерол, обясняват от Министерския съвет.

Бутилираните алкохолни напитки, които се продават в търговската мрежа са с платен акциз и удължаването на срока, не оказва влияние върху приходите в бюджета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика