Кабинетът отговори на БНБ, предлага КТБ да не се фалира

29722
Кабинетът отговори на БНБ, предлага КТБ да не се фалира
Снимка: БГНЕС

Продължаваме да считаме, че вариантите, при които жизнената част от КТБ с подкрепа от страна на БНБ, Фонда за гарантиране на влоговете и правителството продължава да работи, са за предпочитане пред стандартната схема на затваряне на банката и обезпечаване на вложителите до 100 хил.евро. Това се посочва в позицията на правителството.

Тя идва в отговор на намерението на БНБ специалният надзор над изпадналата в затруднение финансова група да продължи до септември. По този начин нито КТБ, нито дъщерната й "Креди Агрикол" ще отворят врати на 21 юли. Мярката важи както за физически, така и за юридически лица, чийто средства остават замразени.

В БНБ умуват върху спецзакон поради фалита на КТБ

Специален закон, който да уреди фалита на КТБ, прехвърлянето на депозитите и активите в "Креди Агрикол" и гарантирането им от държава...

Според кабинета предложените варианти по никакъв начин не оправдават и не прикриват евентуални некоректни длъжници или лица, които са ощетили банката. "Напротив, настояваме за максимална прозрачност на тези лица. Тези варианти обезпечават нормалното функциониране на десетки български фирми и могат да минимизират съвкупните загуби за обществото от прекъсването на работата на тази, сравнително голяма българска банка", посочват от правителство.

Правителството ще продължи да участва в консултациите на всички нива за намиране на конструктивното и работещо решение относно казуса КТБ.

Призоваваме политическите сили за диалог в името на стабилността на държавата и да се въздържат от непремерено политическо говорене по темата, завършват от правителството.

 

Иво Прокопиев: Не е ясно колко е голяма дупката в КТБ

Не е ясно колко голяма е дупката в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това обясни предприемачът и издател на медиите от "Икономедиа" И...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика