КТБ: Гражданските трезори работят

39550
КТБ: Гражданските трезори работят
Снимка: БГНЕС

Гражданските трезори на Корпоративна търговска банка ще работят, като допускането до тях ще става след представяне на съответния документ, съобщава в официалния си сайт Корпоративна търговска банка (КТБ).

Дружеството допълва, че банката не е изключена от платежната система и платежни нареждания към нея могат да се изпълняват, включително и с цел погасяване на кредити.

НЗОК: Кризата с КТБ няма да се отрази на договорните партньори

Във връзка с възникналите проблеми с Корпоративна търговска банка (КТБ) Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) декларира, че к...

Ако хората, засегнати от тримесечния надзор на банката, желаят да получат парите си за юли преди 21-во число, е необходимо да открият сметка в друга банка и да я декларират в териториалното поделение на НОИ по местоживеене до втори юли. Възможно е да се заяви и получаване на пенсия в пощенски клон, съобщава Националното радио.

Ситуацията около Корпоративна търговска банка няма да рефлектира върху плащанията на дейността на договорните партньори на НЗОК. От 1 юли се откриват сметки в други търговски банки, утвърдени от Министерството на финансите.

Вчера Българска народна банка (БНБ) обяви, че КТБ остава под надзор до 21 юли, когато отново ще отвори врати. Пари в затворения трезор ще налее и Фондът за гарантиране на влоговете.

Депозитите само на гражданите в КТБ са 4,5 млрд. лева - само за година те са нараснали с над 1,4 млрд. лева. На практика преди срива банката на Цветан Василев е била трета по привлечени средства на населението след Първа инвестиционна банка (ПИБ). КТБ е държала 11,7% от спестяванията.

В корпоративния свят бързият растеж може да доведе до криза

Тази банка имаше период на бърз растеж. От средно голяма банка за кратко време се превърна в четвъртата по размер на активите”, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика