Квесторите на КТБ: Не се разпореждаме с имущество на банката

10460
Квесторите на КТБ: Не се разпореждаме с имущество на банката
Снимка: БГНЕС

Не са извършвани никакви разпоредителни действия с имущество на банката от квесторите. Също така не са разглеждани цесии на вземания срещу банката, постъпили в деловодството на банката след 06.11.2014г. (деня на отнемане на банковата лицензия). Това заявяват двамата квестори на "Корпоративна търговска банка" АД - Елена Костадинчева и Станислав Лютов.

В информацията, разпространена до медиите, се допълва, че не са разглеждани цесии на вземания срещу банката. Двамата отхвърлят твърденията, че са извършвани погашения на кредити чрез прихващания, постъпили в деловодството на банката след законодателните изменения на чл.59 от Закона за банковата несъстоятелност (ДВ – бр.98 от 28.11.2014г., в сила от 28.11.2014г.).

Подуправител на БНБ си взел парите от КТБ, от над месец Actualno.com не получава отговори от БНБ

Подуправителят на дирекция „Банков надзор” на БНБ Нели Кордовска е успяла да изтегли парите си от Корпоративна търговска ба...

Обръщаме внимание, че квесторите на „Корпоративна търговска банка“ АД не могат да извършват действия на разпореждане с имуществото на банката, поради наложените по искане на БНБ предварителни обезпечителни мерки, а именно - общ запор и възбрана върху цялото имущество на банката съгласно определение по делото за откриване на производство по несъстоятелност (т.д. №7549/2014г. на СГС, VI-то Т.О., 4-ти състав). Това става ясно още от съобщението.

Квесторите не могат да извършват разпоредителни действия с имуществото на банката и поради изрична законова забрана за такива действия, а именно: от датата на решението за отнемане на лицензията за извършване на банкова дейност на основание чл.36, ал.2 от Закона за кредитните институции не могат да се извършват разпоредителни сделки и действия с имущество на банката, с изключение на извършването на обичайни разноски, насочени към неговото запазване и управление (чл.3, ал.2 от Закона за банковата несъстоятелност).

Квесторите на банката са на разположение за всякакъв вид проверки от оторизираните за това органи и изразяват пълна готовност за съдействие във връзка с такива проверки. Това се посочва в заключение.

За да се избегне разграбването на КТБ, се обединихме, за да се внесат законодателни промени. Това каза вчера премиерът Бойко Борисов по време на брифинг след края на консултации между парламентарно представените партии в Министерството на финансите.

Рашидов ще се бори за парите си от КТБ, обвинява партиите за етническата карта

Когато имах достойноството да говоря за КТБ, си бях обявил напълно прозрачно доходите. Освен мен и Васил Найденов защо никой с милиони ...

Отново вчера Софийският градски съд отхвърли молбата на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за назначаване на временен синдик на "Корпоративна търговска банка" АД като предварителна обезпечителна мярка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика