Лукарски: Няма как проблемите в Гърция да не се отразят на България

6452
Лукарски: Няма как проблемите в Гърция да не се отразят на България
Снимка: БГНЕС

Няма как да не се отрази на българската икономика казусът Гърция. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски пред БНТ.

По думите му, преди да се обсъждат евентуални сценарии, трябва да се изчака да мине срещата на върха в неделя. Лукарски добави, че тя ще е изключително определяща.

Предложение - границата за регистрация по ДДС да се вдигне на 100 000 лв.

Министерството на икономиката предлага да се вдигне границата за регистрация по ДДС. Това обяви на брифинг министърът на икономиката ...

„Не случайно първоначално освен членовете на върха в еврозоната, бяхме поканили и румънците, в последствие решението беше преразгледано и в крайна сметка на съвета ще участват представителите на всички страни членки на ЕС”, каза Лукарски.

Според него не трябва да се правят драми,че случващото се в Гърция ще се отрази негативно на българската икономика, нито пък да си мислим, че това ще донесе позитиви за България. „Нещата са вързани. За нас е най-важно Гърция, като наш съсед и партньор в ЕС да изглежда стабилно и еврозоната да запази своята цялост”, заяви Лукарски. На въпрос дали по негово мнение еврозоната ще запази своята цялост министърът на икономиката каза, че това ще се разбере в неделя.

Във връзка с неодобрените промени в Конституцията и ултиматумът, който е поставил Радан Кънев Божидар Лугарски коментира: „Ултиматумът не би следвало да е част от политическият живот и особено в управляваща коалиция”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com