Махат банковата тайна за КТБ

36373
Махат банковата тайна за КТБ

Софийският районен съд разреши разкриване на банковата тайна за КТБ. Това е заявила прокурор Елка Ваклинова пред БГНЕС.

На 9 юли 2014 г. в СРС е постъпило искане от Софийска градска прокуратура за разкриване на банкова тайна за сметки в Корпоративна търговска банка. На същата дата е образувано дело и на същата дата съдията - докладчик се е произнесъл с решение, което е окончателно. На 10 юли 2014 г. от деловодството на СРС е изпратен препис от решението в СГП, уточняват от СРС.

Допълнителна информация по случая следва да бъде предоставена на журналистите от наблюдаващия прокурор, който води разследването.

С отпадането на тайната прокуратурата ще разполага с информация кои са кредитополучателите и вложителите на КТБ. Решението на съда означава, че данните ще са достъпни на разследващите във връзка с водените от тях дела.

БСП предлага КТБ да покрие влоговете със собствени активи

С ново предложение по повод случващото се с Корпоративна търговска банка излязоха от БСП. Левицата смята, че може депозитите на гражд...

По-рано днес министърът на финансите Петър Чобанов заяви, че 2,7 млрд. лв. ще отидат за стабилизирането на КТБ. Ще бъдат дадени и държавни гаранции на фонда за гарантиране на банковите влогове.

"Оставяме един доста голям буфер, който да покаже, че държавата наистина застава с всички възможни средства зад стабилността на финансовата система и ще продължи да го прави, дори и при смяната на правителства, дори в ситуация, когато нямаме работещ парламент и имаме служебен кабинет. По отношение на държавната гаранция, няма да бъде изразходвана, тоест това е обещание от страна на държавата, че застава твърдо и категорично зад фонда, дори и когато няма парламент, същото цели да покаже, че фискалните буфери, които изграждаме са достатъчни и ще защитят системата", заяви Чобанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика