Мораториумът за износ на дървесина сериозно се заклати

12122
Мораториумът за износ на дървесина сериозно се заклати
Снимка: Getty Images/Guliver

Мораториумът за износ на дървесина може да падне и по-рано, но зависи от нас народните представители. Това заяви председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни Румен Христов от Реформаторския блок.

Изказването му дойде по време на среща с представители на Асоциацията на износителите и дърводобивните предприятия" относно временната забрана за износ на дървесина.

Мораториумът за износ на дървесина ще влезе в сила през април

Парламентарната комисия по земеделие в 43-тото Народно събрание взе решение за налагане на тримесечен мораториум върху износа на необ...

Преди Христов зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов съобщи, че промени в Закона за горите ще бъдат представени на Министерския съвет на 1 април. "Най-после горите са във фокуса на общественото внимание", отчете той.

С какво мораториумът ще намали незаконната сеч, попита износителят на дървесина Димитър Николов. Той допълни: Не ние подстрекаваме към незаконна сеч. Подкрепяме всички мерки на Министерски съвет против незаконната сеч. В заключение Износителят се оплака, че износителите на дървесина имат подписани договори с международни компании и се опасяват от риск за бизнеса си.

Петър Петров от Патриотичния фронт се обяви против незаконните сечи и изтъкна, че покрай законната такива възниква и незаконна сеч, информира БГНЕС.

За това, че мораториумът за износ на дървесина, който е една от мерките на земеделското министерство за справяне с незаконната сеч, може да остане в историята по-рано от очакваното стана ясно и по-рано днес. Тогава депутати се срещнаха с представители на дърводобивни фирми

Земеделският министър: Мораториумът обхваща само 16% от износа на дървесина

1,3 млн. лева щети заради незаконния износ на дървесина понася България. Това каза земеделският министър Десислава Танева. Министърът ...

Христов и колегата му от ГЕРБ Цвета Караянчева признаха пред протестиращите, че забраната за износ е непазарна мярка, която пречи на бизнеса. Караянчева каза също, че не разполага с данни фирма - износител на дървесина да е уличавана досега в незаконна сеч.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com