МОСВ временно спира строителството в къмпинг "Корал"

19593
МОСВ временно спира строителството в къмпинг "Корал"

Със заповед на министъра на околната среда и водите Светлана Жекова се спират строителството и монтажните работи на „Ибердрола Инмобилиария Риъл Естейт Инвестмънтс” ЕООД, „Витатур инвест“ АД, ПГА „ФУУД“ ЕООД, „Прайм пропърти” /БГ/ АДСИЦ и „Корал резидънс“ в района на къмпинг „Корал“.

Забраната се налага с цел предотвратяване на вероятно значително отрицателно въздействие върху компонентите и факторите на околната среда, включително и върху близко разположените защитени зони.

Незаконните къмпинги - развъдник на зарази по Черноморието

Повече от 20 незаконни къмпинга бълват зарази по Черноморието, алармират в писмо до президента, министър-председателя, министъра на око...

От МОСВ обясняват, че сред мотивите за налагането на принудителната административна мярка са:

Срокът на правно действие на издадените решения по смисъла на ЗООС за одобряване на инвестиционните предложения е изтекъл.

Не са проведени необходимите процедури по оценка на съвместимостта на инвестиционните предложения с предмета и целите на защитени зони предвид настъпилите през 2007 г. изменения в екологичното законодателство.

Строителството би довело до унищожаване на три типа дюни, основен елемент на ландшафта и предмет на специална защита по смисъла на Закона за Черноморското крайбрежие.

Пострадалите от наводнението във Варна ще бъдат настанени в къмпинг

Настаняват пострадалите от наводнението във Варна в бунгала в местността "Баба Алено", на 10 км северно от Варна. "Това е една почивн...

Застрояването е предпоставка за необратимо унищожаване на находища и популации на шест вида растения, поставени под специален режим съгласно ЗБР.

Забраната е в сила до провеждане на необходимите процедури по реда на Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и Закона за биологичното разнообразие (ЗБР) и до влизане в сила на издадените на тяхно основание индивидуални административни актове.

По-рано днес министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева подаде сигнал до прокуратурата във връзка със законосъобразността на разрешенията за строеж около плажа Корал.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика