МВФ намали прогнозата си за американската икономика

29471
МВФ намали прогнозата си за американската икономика

Международният валутен фонд (МВФ) намали прогнозата си за растеж на САЩ и призова политиците да запазят лихвите ниски и да повишат минималната работна заплата, за да стимулират растежа.

В ежегодния си доклад финансовата институция понижи очаквания си за растеж на северноамериканската държава до само 2% през тази година в сравнение с прогнозата от 2,8%. Промяната се дължи на неочакваното свиване на икономиката през първото тримесечие. За постигане на растеж от 3% догодина, правителството трябва да вземе мерки като увеличаване на минималната работна заплата, информира АФП.

МВФ доволен от напредъка на Гърция, но предупреждава за дълга

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че Гърция е постигнала значителен напредък в реформирането на своята икономика и отбелязва ...

Фондът смята, че американската икономика ще достигне пълна заетост не по-рано от края на 2017 година. Инфлацията в страната остава ниска, което предполага, че Федералният резерв може да остави основната си лихва на рекордно ниското равнище от 0,25 % и след средата на 2015 година, информира БГНЕС

МВФ заяви, че правителството на САЩ може да си позволи да предприеме краткосрочни мерки за засилване на растежа и откриване на работни места, въпреки продължаващия голям фискален дефицит и огромната тежест на държавния дълг.

Враждуващите партии трябва да излязат с единен средносрочен план за справяне с тези проблеми, който да включва преразглеждане на данъчната структура за повишаване на приходите, намаляване на разходите за здравеопазване, както и коренно реформиране на пенсионната система и програмата на правителството за социално осигуряване. В доклада си МВФ изразява съжалението си, че американските политици не могат да се договорят за такъв подход.

Близо 50 милиона американци все още живеят в бедност. Според икономистите на Фонда увеличаването на минималната работна заплата над сегашните 7,25 долара на час ще допринесе за повишаване на доходите на милионите работещи бедни.

Украйна получава 17 млрд. долара кредит от МВФ

Бордът на директорите на МВФ одобри отпускането на кредит на Украйна в размер на 17,01 млрд. долара. "Стенд-бай програмата за Украйна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com