Отпуснаха 10 млн. лв. за реклама на туризма

17499
Отпуснаха 10 млн. лв. за реклама на туризма
Снимка: Actualno.com

10 млн. лева лева ще похарчи туризмът за реклама. Парите са осигурени от бюджета. До края на годината парите могат да стигнат и до 18 млн. лева, каза зам.-министър на икономиката и енрегетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, предаде Стандарт нюз.

Правителството даде рамо на една по-сериозна програма за реклама и маркетинг на пазарите на туризма на изнесеното си заседание в Евксиноград. Варна е много подходящо място за дискутиране и за това въпросите на туризма бяха обсъдени повече от час, каза вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева.

Очакват ръст на руските туристи

Големите пакети на туроператорите се договарят поне половин година по-рано от сезона, в момента се допълват с така наречените Last mi...

Тя подчерта, че харченето на всеки лев в туризма ще бъде качено в интернет. Изразходването на средствата трябва да стане максимално ефективно и прозрачно, каза Бобева. През изминалите дни по време на годишната среща на ЕБВР и бизнесфорума за Бългярия във Варшава тя лично поканила 40-50 крупни инвеститори и банкери да почиват това лято у нас. Това ще правят всички министри, ангажиран е целият кабинет да рекламира българските курорти извън страната, подчерта Бобева.

На заседанието на кабинета беше приета Стратегията за устойчиво развитие на туризма до 2030 г. Очакванията са до 2020 г българия да бъде посетена от над 9 млн.чуждестранни туристи, а до 2030 г от над 12 млн. Темповете за развитие на сектора ще надхвърлят два пъти и половина средните темпове за Европа, посочи Бранимир Ботев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика