Отстраняват станции на мобилни оператори

6825
Отстраняват станции на мобилни оператори
300 забрани има само в София

Забрана за използването на 300 базови станции на мобилните оператори има само в София. Това обяви в предаването на бТВ „Тази сутрин” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Това са около една трета от станциите в столицата.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е изискало от Столична община и информация дали те са законни, т.е. имат разрешение за строеж. Незаконните трябва да бъдат премахнати, а останалите, за да бъдат използвани, да изпълнят изискванията на министерството за експлоатация. МРРБ дава в възможност на операторите да изготвят график за това.

Около 200 са поставени върху стълбовете на контактната мрежа и тези на уличното осветление. Нито една молба за ползването им обаче не е подадена в общината, каза Вили Лилков, заместник-председател на Столичния общински съвет.

Плащаме с GSM билета за рейс

Билети за градския транспорт да може да се купуват с личния мобилен телефон, предвижда един от проектите, по които работи "Мобилтел". ...

Министър Павлова каза, че няма вариант за процедура по узаконяване на незаконните базови станции, ако се окаже, че има такива. Ако нямат разрешение, те трябва да бъдат премахнати.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика