Първа стъпка към законодателната мантия за пенсионната реформа

12870
Първа стъпка към законодателната мантия за пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха на първо четене проекта на Министерството на труда и социалната политика за промени в пенсионната система. Това стана на заседанието на Комисията по труда, социалната и демографска политика, предаде БГНЕС.

След аргументиран дебат между депутатите, представители на синдикални, работодателски и пенсионерски организации и министъра, в подкрепа за предлагания пакет гласуваха депутатите от ГЕРБ, АБВ, РБ и ББЦ. Против проекта се обявиха депутатите от БДС и НФ, а тези от ДПС останаха "въздържали се". На заседанието не присъстваше представител от партия Атака.

ДПС няма да подкрепи пенсионната реформа

Подготвяната пенсионна реформа ще стабилизира бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО), но само до 2023-та година. След това ...

"Предложението седи извън всякаква политическа конюнктура. Предвид дългосрочността на заложените мерки, то не се отнася за настоящия политически момент и реално ползите от него ще започнат да се усещат при следващото правителство. Благодаря на депутатите, които гласуваха "за" пакета днес в комисията. Ще продължавам да се срещам с парламентарно представените партии и да убеждавам с аргументи всеки, който има нужда от тях. Не трябва да забравяме, че ниските пенсии са проблем, който има нужда от решение, а не от констатации. Предложеният от мен пакет за промяна в пенсионната система има решение и аз съм готов да давам аргументи на всеки, който не е убеден в това", коментира след заседанието Ивайло Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика