Роумингът пада от 1 юли

5134
Роумингът пада от 1 юли
Потребителите ще плащат не повече от 0,57 лв.

Цените на разговорите по GSM и за теглене на данни от интернет, когато сме в чужбина, почти със сигурност ще паднат от 1 юли тази година. Това стана ясно, след като споразумението за намаляване на цените на роуминга бе одобрено от евродепутатите и датското председателство на Съвета на министрите на ЕС, съобщава в. "Стандарт".

Според новите правила потребителите ще плащат не повече от 0,57 лв. (29 цента) на минута за обаждане и 1,36 лв. (70 цента) за 1 мегабайт при сваляне на данни от интернет на територията на ЕС. Цената на роуминга за приемане на повиквания ще падне до 0,16 лв. (8 цента), а изпращането на кратко съобщение (sms) ще се таксува с не повече от 0,18 лв. (9 цента).

Евродепутатите гласуваха ново намаление на роуминга

Евродепутатите гласуваха за намаляване още на тарифите за роуминг. Идеята им е до две години цените на разговорите на абонати, които с...

Програмата за намаляване на таксите за роуминг предвижда допълнително поевтиняване, което ще стане на два етапа. Така от юли 2014 г. цената за минута разговор може да падне до 0,37 лв. (19 цента), а цената на изтеглен мегабайт от интернет до 0,39 лв. (20 цента).

Това не е всичко. Според новите правила от юли 2014 г. клиентите ще имат възможността да изберат най-добрата сделка от всички достъпни роуминг услуги, докато са в чужбина, без да променят номера си. Това автоматично дава възможността, когато пътувате в Австрия например, да подпишете краткосрочен договор с местен оператор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика