Русия пак заговори за Бургас-Александруполис

22073
Русия пак заговори за Бургас-Александруполис

Русия отново повдигна въпроса за замразения още през миналата година от България енергиен проект Бургас-Александруполис.

На специално заседание преди година българският парламент денонсира споразумението за строеж на петролопровода, но руският енергиен министър Александър Новак заговори пак за проекта, предаде ИТАР-ТАСС. Новак заяви, че той ще бъде обсъден на 7 и 8 април по време на заседание на руско-българската междуправителствена комисия и добави, че споразумението от 2007 година за Бургас-Александруполис продължава да действа. Той се позова на Виенската конвенция за правото на международните договори от 1969 година, която предвижда определени условия за излизане от международно споразумение - според клаузите на съответния договор или по всяко време, но при съгласие на всички страни.

И икономическата комисия прие денонсирането на Бургас – Александруполис

Икономическата комисия прие денонсирането на споразумението за изграждане на петролопровода Бургас – Александруполис, предаде &bd...

"Към момента няма постигнато взаимно съгласие. Не бива да се заявява, че проектът завинаги е останал в историята. Той е замразен, тъй като една от страните сега не показва желание да участва в изпълнението му", смята Новак. Според него обаче проектът не може да се изостави с лека ръка, тъй като има интерес, а и са вложени 20 млн. евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика