Ще върнем цялото ДДС в края на годината, обеща Орешарски

28342
Ще върнем цялото ДДС в края на годината, обеща Орешарски
Снимка: БГНЕС

Следващата година ще започнем на чисто поне в няколко аспекта, заяви премиерът Пламен Орешарски след последното заседание на кабинета за 2013 година, предаде БГНЕС.

Към края на тази година практически ще върнем цялото ДДС, една хронична слабост през последните години, чрез която се гонеше постигане на дефицит, напълно сме изплатили вноската си към ЕС а дефицитът в края на 2013 година се очертава да бъде малко под 2 %, добави премиерът.

В средата на годината, когато поехме управлението очаквахме, че приходната част няма да се изпълни с един милиард лева, това неизпълнение е свито повече от половината и ще бъде под 500 милиона лева в сравнение с първоначалния вариант на бюджет 2013 година, отбеляза Орешарски.

Демонстрирахме добра фискална дисциплина, за което съм благодарен на всички министри. Това беше първата година за последните 10-15 години, в която отделните министри не създаваха трудности по процедурата за приемане на бюджета за следващата година. Растежът за третото тримесечие ще бъде около 1,5%, което е най-добрият резултат за последните 8 тримесечие. Това подсказва, че 2014 ще бъде първата година на икономическото възстановяване. Ще продължим да работим за съживяване на икономиката и постигане поне на планирания икономически растеж от 1,8 %, каза още премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com