Стойнев казва, че държавата работи за купуване на "Ремотекс", дава обещания и за "Химко"

25690
Стойнев казва, че държавата работи за купуване на "Ремотекс", дава обещания и за "Химко"
Снимка: БГНЕС

Действаме за придобиване на "Ремотекс". Видяхме се с един от собствениците на предприятието, работниците там искат то да бъде държавно, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, цитиран от БГНЕС.

Цената, която искат сегашните собственици на предприятието, е необосновано висока. Те искат около 10 пъти повече отколкото ние предлагаме, оплака се Стойнев. Готови сме да водим преговори за конкретна цена, но не трябва да се развиват ръцете на държавата, средствата които искат собствениците ние не може да си ги позволим. До следващата седмица ако собствениците не предложат разумна цена ние ще бъдем в ситуация, в която не можем да го придобием и аз ще отида да обясня на работниците, че причината за това е необосновано висока цена, заяви той.

300 души ще бъдат съкратени от „Ремотекс” - Раднево

Ситуацията със закъсалото предприятие „Ремотекс” – Раднево не само не се подобрява, а и става все по-лоша за служител...

Собствениците на "Ремотекс" искат десетки милиона лева за него извън дълговете на предприятието. Предприятието работи в момента на загуба, а дълговете му са за над 25 милиона лева. Моето мнение е, че предприятието е било източвано през годините, коментира Стойнев.

Работим за възобновяване на "Химко"-Враца, ще вдигнем на крака това предприятие, защото смятаме, че може да бъде печелившо и че има пазар за неговата продукция. В най-скоро време ще бъде обявено възстановяването на "Химко" , има екип в министерството на икономиката и енергетиката, който работи по възстановяването на това предприятие. Прави се оценка на активите на територията на "Химко-Враца", а идеята е да се създаде компания в рамките на БЕХ, която ще поеме собствеността на "Химко", обясни Стойнев. Икономическият министър съобщи днес, че се очаква след една седмица да започнат да се наемат нови работници на ВМЗ-Сопот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика