Съветът на Европа ни дава милиони за саниране

9198
Съветът на Европа ни дава милиони за саниране
Снимка: БГНЕС

Административният съвет на Банката за развитие на Съвета на Европа е одобрил отпускането на 150 млн. евро на Българска банка за развитие (ББР). Средствата ще бъдат използвани целево за реализиране на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, за която са предвидени общо 1 млрд. лева.

Във връзка с подготовката на заемното споразумение на посещение в България е гуверньорът и вицегуверньорът на Банката за развитие на Съвета на Европа Ролф Венцел и Миколай Дотиелевич. Договорът е първа стъпка в процеса по осигуряване на нисколихвен финансов ресурс за реализиране на програмата за саниране срещу издадената от държавата гаранция. ББР води активни преговори за сключване на заемни споразумения с още две големи международни финансови институции.

Павлова: Благоевград е емблемата на санирането

Благоевград ще бъде емблемата на България по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това обяв...

Националната програма за енергийна ефективност е приета с решение на Министерския съвет от 27 януари 2015 г. Тя предвижда предоставянето на безвъзмездна финансова помощ на собствениците на частни жилищни сгради с не по-малко от 36 апартамента, построени по индустриален способ. Програмата ще спомогне за намаляване на разходите за електроенергия на домакинствата, както и за удължаване на жизнения цикъл на сградите. 1201 искания за финансиране на сдружения на собственици подадени в ББР към 30 юни 2015 г.

Банката за развитие на Съвета на Европа е стратегически и традиционен партньор на ББР. Преди това споразумение българската държавна банка е усвоила успешно четири кредитни линии на обща стойност над 50 млн. евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика