Ударът срещу банковата система е неуспешен, смята политологът Огнян Минчев

21561
Ударът срещу банковата система е неуспешен, смята политологът Огнян Минчев
Снимка: БГНЕС

Заради валутния борд и членството ни в ЕС България е достатъчно здрава, за да издържи на удара върху банковата система. Този удар е неуспешен Това заяви политологът Огнян Минчев по повод последните събития в страната пред Нова телевизия.

По думите му уязвимостта на българските институции се корени в политически модел и в начина, по който функционират политическите институции.

Георги Лозанов: Медиите не са терапевти, те трябва да информират

Медиите не са терапевтична платформа. Те трябва да имат обществена отговорност, но това включва и задължението да информират. Това заяв...

„Системата е олигархична десетилетие е половина. Но през последната година се показа и способността на основните фигури директно да излизат на сцената на властта с преврати като този с „Костинброд”, с контролирането на изпълнителната власт и парламента, с поставянето и движенето на марионетки по сцената”, каза той.

Според него корпоративнотърговската групировка е тази, която движи фигурите на сцената. „Основната фигура е Ахмед Доган. Той седи начело на тази групировка”, заяви експертът. Той обаче не вярва, че Доган и хората около него са способни да направят такова нещо, ако е трябвало да действат само на собствените си импулси.

„В пъзела на една държава всеки един от елементите е достатъчно невинен докато не видим сглобен целия пъзел. Имам дълбочинен сценарии за битките на финансовата и политическа сцена”, допълни Минчев.

Според политолога това е геополитическа битка между Запада и Русия, а нашите политици са допуснали страната да се окаже в епицентъра на тази битка. „Целта е дестабилизация на България като слабо звено на ЕС”, каза още той и допълни, че това е битка, която не е българска.

Законът дава достатъчно опции в случаи на предизвикана изкуствено банкова криза

Когато държавата натисне спусъка, всички се чувстват свободни да говорят и правят каквото си искат. Държавата трябваше да реагира още п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика