Уиски Black Ram със Златен медал за синхрон от качества

9813
Уиски Black Ram със Златен медал за синхрон от качества

В края на април приключи един от най-престижните дегустационни форуми за уиски в света International Whisky Competition 2012. Конкурсът се организира за поредна година от сдружение, съставено от водещи уиски дегустатори, работили за най-големите производители на уиски и уиски дестилати в света. Тази година членове на журито бяха небезизвестните в бранша експерти Крис Моралес, Пол Хлетко, Стийв Стасиулис и Хауърд Скарф.

Експертите оценяваха над 40 вносни уискита на наложени производители от САЩ и Европа. Категориите в конкурса тази година бяха 4, а златните медалисти в тях бяха отличени със собствени титли като „Уиски на годината”, „Най-добро скоч уиски”, „Най-класно уиски”, „Уиски с най-добро представяне” и др. Всяко едно уиски бе оценено по традиционните дегустационни условия и правила за слепи дегустации. Оценките на експертите определяха най-добрите уискита по аромат, вкус, плътност и общ завършек.

От съществено значение за участие в международния конкурс е уискитата да са на наложени производители извън Шотландия, но със сертификат за шотландски произход на дестилата. Така сред носителите на Златен медал се нареди и познатото у нас уиски Black Ram, в което дегустаторите откриха дори аромати на какао и кафе, които са неуловими за потребителите.

„Процесът на производство на качествено уиски е изключително прецизен, а крайният резултат зависи изцяло от суровината и показателите на дестилата. Именно затова по света има редица висококачествени марки уиски, които се произвеждат извън Шотландия, но с висококачествен шотландски дестилат. Тяхната цена е по-ниска, а произхода им е гарантиран.”, коментира директорът на International Whisky Competition.

След завършване на конкурса, организацията работи активно по промотирането и представянето на качествата и характеристиките на всеки един от победителите. Създателите на конкурса целят да повишават интереса, консумацията и имиджа на качествените уискита, които са с гарантиран произход, макар и да са произведени в страни без традиции в това. За радост на своите създатели, форумът набира все по-голяма популярност и сред по-младата аудитория, заради голямата си активност в социалните мрежи и сайтовете за видео споделяне.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com