Уред за пречистване на въздуха от Zepter помага при алергии и астма

127002
Уред за пречистване на въздуха от Zepter помага при алергии и астма

Екологичен уред за пречистване на въздуха облекчава симптомите на алергия, астма и други дихателни заболявания. Той се нарича Therapy Air Ion и е резултат от дългогодишни изследвания на Zepter. Представлява система за пречистване на въздуха с 5 различни филтъра (5-степенна филтрираща система) и генератор на отрицателни йони (йонизатор). Премахва замърсителите в затворени пространства - прах, вируси, бактерии, алергени, химически вещества, тютюнев дим, неприятни миризми. Изразходва нищожно количество електричество. Наричат го „терапевт на въздуха” и твърдят, че превръща помещението, чиито въздух пречиства, в истински еко курорт.  

Според независими изследвания Therapy Air Ion генерира около 220 000 йона на см3. Само въздухът в най-здравословна околна среда има повече от 100 000 йона на см3 (например при големи водопади, какъвто е Ниагарският).

Уред за пречистване на водата пести и от сметките за ток

Уред с 5-степенна филтрираща система за пречистване на водата спестява и от сметките за електричество. Той се нарича Edel Wasser и е на...

Therapy Air Ion всъщност е за всеки, независимо дали е здрав или болен. Здравите са по-малко предразположени към заболявания, а болните оздравяват по-бързо. Therapy Air Ion е особено актуален в момента – сезона на сенната хрема”, поясняват от Цептер-България и допълват, че уредът може да се използва във всяко помещение, където човек почива, работи или се забавлява – дома, офиса, фитнеса, детската градина, магазина. Уредът може да се постави на пода, на масата, в гардероба; може дори да се закачи като картина на стената.   

При Therapy Air Ion сензор регистрира нивото на замърсяване на въздуха (ниско, средно, високо) и избира режим на работа - автоматичен, за деца или ритмичен. Вентилатор засмуква въздуха от помещението и го насочва към пречистваща система с 5 филтъра (антистатичен, антибактериален, ХЕПА, антиалергичен, филтър с активен въглен). Всеки филтър има различна функция и елиминира различни замърсители – големи и малки частици прах, пърхут, козина на домашни любимци, бактерии над 1 микрон, полени и др. Пречистеният през 5-те филтъра въздух преминава през генератор за отрицателни йони, обогатява се с тях, и се връща отново в помещението.

Отрицателно заредените йони оказват благоприятно влияние върху здравето на човека. Обратно, положителните, причинени от замърсяването на въздуха, водят до натрупване на отрови в организма. Въздух, богат на отрицателни йони, ускорява възстановяването след болест, повишава работоспособността и помага при лекуването на ред здравословни проблеми - алергии, синузити, астма, бронхити, грип, белодробни болести. Облекчава болката при ревматологични заболявания (артрити) и оказва благотворно влияние при депресивни състояния. Хора, които се изморяват лесно или страдат от безсъние, преодоляват тези проблеми, като живеят на място, където въздухът е богат на отрицателни йони.

Отрицателните йони въздействат благоприятно върху функцията на мозъка и умствените дейности, подобряват концентрацията, което е особено благоприятно при ученици, студенти и хора, занимаващи се с умствен труд.

Светлината лекува сенна хрема

Медицински уред, който използва лечебната сила на светлината, облекчава проявите на сенната хрема. Той действа по естествен начин като ...

Пациенти, лекувани от изгаряния в различна степен, са се възстановили доста по-бързо и по-добре в болнични заведения, където има йонизатори за отрицателни йони.

Отрицателните йони помагат и на атлетите да влязат във форма - те премахват умората, подобряват рефлексите и скоростта. Някои източници дори твърдят, че постиженията на атлетите са с 30% по-високи заради използването на йонизатори в съблекалните и в залите.

Организацията за защита на околната среда поставя въздухът на пето място като причинител за най-различни заболявания. Според цитирани от Цептер изследвания, нивото на токсични субстанции във въздуха на затворените помещения е 4-10 пъти, а понякога дори 100 пъти по-голямо от това навън. Ние прекарваме до 90% от времето си в затворени помещения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика