ВЕИ централи мамели при ограничаването на тока

3998
ВЕИ централи мамели при ограничаването на тока

ВЕИ централи са нарушавали ограниченията, въведени от Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Това обяви EVN България Електроразпределение.

Анализ на дружеството за дните, когато ЕСО издаде оперативни разпореждания за ограничаване на мощността на ВЕИ централи, е показал, че за определени часове в дните на ограничения (6,13 и 14 април) са установени централи, свили производството си с по-малко от 40%.

Енергетиката ни минава през две европейски проверки

Българската енергетика ще бъде подложена на две европейски проверки, които започват днес, съобщи БГНЕС. Едната се прави от експерти от ...

EVN България Електроразпределение разпореди на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи в Югоизточна България с присъединена мощност над 30 kW, да ограничат мощността си с 40% за времето от 11:00 до 17:00 часа на 13 и 14 април 2013 г., припомнят от дружеството.

Същият принцип вече беше приложен и на 6 април 2013 г., когато отново дружеството получи оперативно разпореждане от ЕСО.

Общо 624 ВЕИ централи с мощност над 30 kW, присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството, е трябвало да ограничат мощността. 27 ВЕИ централи обаче са ограничили производството с по-малко от 40% за повече от 3 часа и в трите дни.

76 ВЕИ централи са направили това в два дни, а цели 199 централи - в един ден, предаде БЛИЦ.

EVN ограничава алтернативните мощности в Югоизточна България

"И Ви Ен България електроразпределение" ще разпореди на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи в Югоизточна България, с п...

В случаите, когато е установено неизпълнение на оперативното разпореждане от даден обект, дружеството преустановява достъпа на този обект до електроразпределителната мрежа за времето на ограничението.

Посочените нерегламентирани действия от страна на някои ВЕИ производители представляват нарушение на редица нормативно-установени задължения. В допълнение регистрираните отделни действия от някои ВЕИ производители с цел самовключване могат да доведат до опасност от повреди на електросъоръжения, като същевременно са и потенциална заплаха за човешки живот, подчертават от EVN България Електроразпределение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика