Великобритания обещава да няма спънки на българите за трудовия пазар

5699
Великобритания обещава да няма спънки на българите за трудовия пазар

Великобритания няма да въвежда ограничения за трудовия си пазар за българи след 1 януари, 2014 година. Това е обещал британският премиер Дейвид Камерън на българския президент Росен Плевнелиев. Двамата се срещнаха след погребението на бившия британски премиер Маргарет Тачър.
 
Президентът Росен Плевнелиев е получил уверение, че процесът на отпадане на трудовите ограничения от следващата година ще премине спокойно. „Държави като Швеция и Франция вече показаха, че България не е проблемна от тази гледна точка“, е казал държавният глава. Той е отхвърлил категорично възможността от миграционен наплив на български граждани в други държави от Европейския съюз.

Росен Плевнелиев е обсъдил и бъдещето на проекта Набуко-Запад с представители на британската компания „Бритиш Петролеум“, която държавите, участнички в проекта, се надяват да привлекат като стратегически инвеститор. Президентът е обяснил, че проектът е поставен на конкурентна основа, което налага още повече усилия от страна на държавите в консорциума за привличането на стратегическа инвестиция. По думите му обаче, все още не може да се прогнозира какво ще бъде инвестиционното решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика