Зарица Динкова: Показваме с реални действия готовност за решаване на дълго трупани проблеми

1271
Зарица Динкова: Показваме с реални действия готовност за решаване на дълго трупани проблеми
Снимка: МТ

Показваме с реални действия готовност за работа с всички региони, общини и с професионални общности за решаването на дълго трупани проблеми в сектора. Туризмът трябва да не е само една витрина, а визитна картичка на България, за качествата, предимствата и възможностите на страната ни. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на откриването на заседанието на Националния съвет по туризъм в София.

По думите и министерството като институция, застава редом с всеки, който създава нови условия, нови услуги, нови решения, за да се излезе от капана на средното качество, средните резултати и средните доходи. 

Ясна визия

"Всички знаем, че за да постигнем резултати, са ни необходими ясна визия, системна и екипна работа. От самото начало на мандата ни работим усилено, както за решаване на някои неотложни проблеми в сектора, така и по няколко средносрочни политики, за да сме максимално ефективни и полезни за всички заинтересовани страни в този комплексен процес.“, отбеляза Зарица Динкова.

Още: Зарица Динкова на COP28: Адаптацията спрямо климатичните промени е гаранция за повече конкурентоспособност в туризма

Тя посочи, че Министерството на туризма подкрепя всеки проект и стремеж да се развият нови поддестинации, защото търсенето на автентични и нови изживявания обхваща все повече сектори на хотелиерството и туризма. „Трябва да завладеем сърцата на хората с автентичност, култура, археология, кулинария - това е истинската ни сила. Силата на българският туризъм. Трябва да надграждаме националните ни марки, но и да работим в посоката на създаването на комбинирани продукти.“, изрази убеденост министър Динкова.

"Искам да ви уверя, че всеки ден работим за все по-устойчивото развитие на туризма в България, като поставяме специален акцент върху възможностите на публично-частните партньорства и активна работа с общините. Създадохме целенасочена програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България, която ще привлече повече внимание към тези региони. Вече имаме 21 одобрени проекта, които ще променят кардинално начина, по който се гледа на България като туристическа дестинация“, каза министър Динкова.

"Тази стъпка е начин да се върви в посока на активно партньорство с представителите на реалния бизнес, с туроператорите, с общините и летищата. С тази програма правим сериозна стъпка и за връщане на доверието на нашите чуждестранни партньори. Добрата новина е, че вече имаме изключително позитивна обратна връзка, не само от партньорите ни зад граница, но и от посланици и водещи дипломати на държави, представляващи важни за входящия ни туризъм пазари“, подчерта още тя.

Популяризиране на Бранд България

В момента тече реализацията на поредица инициативи за позициониране и популяризиране на Бранд България в туризъм и спорт, изложения и форуми, като предстои през 2024 г. страната ни да бъде домакин на заседание на ЕКТТА.

Още: Шеф в туризма очаква добър зимен сезон

Министър Динкова отбеляза колко важни са партньорството и солидарността: „Аз и екипът ми ценим усилията на бранша да задържи вниманието на българския и чуждестранния турист в тези предизвикателни времена. Вярвам, че всички заедно ще положим необходимите усилия, за утвърждаване и популяризиране на Дестинация и Бранд България като символ на сигурност, качество, многообразие и гостоприемство.“

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Хампарцумян: Безплодни са усилията да регулираме цената на хляба дългосрочно

ОИСР с изненадваща прогноза за българската икономика

Разрешенията за строеж на нови жилищни сгради се увеличават в началото на годината

"Разумна мярка, която трябва да стане постоянна": Мариана Кукушева за нулевото ДДС на хляба и брашното

Световни лидери в строителството на енергийната инфраструктура искат да изграждат Вертикалния газов коридор у нас

Преобразуването на опасни отпадъци в ресурси: Възможно ли е?

От изгодни технологични решения до ежедневни навици: Как да намалим своята екологична следа?

Ето каква цена на газа предложи "Булгаргаз" за май

Нов обрат: Депутатите въведоха таван от 15% за надценката на хляба, ще има и нулево ДДС

Окончателно: Забрана на рекламата на хазарт във всички медии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика