X
 
 

43 800 първокласници ще получат помощ в началото на учебната година

2969 0
43 800 първокласници ще получат помощ в началото на учебната година
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com
Еднократната помощ за ученици, записани в първи клас през учебната 2019/2020 г. ще бъде 250 лв., реши правителството. С тази помощ се очаква да бъдат подкрепени около 43 800 деца.

Еднократната помощ се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. Право да я получат имат семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище за първи път. Задължително условие за получаването на средствата е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лв.

Излиза класирането на първокласниците в София

Класирането на първокласниците в София излиза днес, съобщава bTV. Кампанията започна преди месец по нова наредба, според която номерът...

Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето. Срокът за подаване на заявлението декларация за отпускане на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври на текущата учебна година.

 

Actualno.com

Етикети: