Директорът на 51-во СОУ: Снимката е манипулирана от кръста надолу

87813
Директорът на 51-во СОУ: Снимката е манипулирана от кръста надолу

Снимката ми е манипулирана от кръста надолу. Това заяви директорът на 51-во СОУ „Елисавета Багряна” във връзка със скандала, който избухна само преди два дни.

"От главата до кръста. Да се снимаш по бански лошо ли е?! Казах, че са манипулирани частично снимките, но... все тая. Наистина нямам обяснение. Някой много ме мрази. Не знам, всичко може да е", са точните думи на Александров пред в. „24 часа”.

Според Александров някой е хакнал домашния му компютър и телефон, които са свързани. Вътре имам хиляди снимки, уточнява той. Асен Александров е специалист по информатика и на въпрос как е допуснал да му се случи такова нещо, той отговаря: "ЦРУ допуснаха. Няма защита. Аз съм и доверчив. Не съм предполагал, че мога да бъда интерес за някого. Нямам представа".

Директорът на 51 СУ "Елисавета Багряна" подаде оставка като съветник на Кунева

Асен Александров – съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. ...

Директорът казва и, че на педагогически съвет в училището всички присъстващи учители са казали, че не са видели голите снимки на сайта на училището, както се твърдеше в началото на скандала.

Не съм бил принуден да си тръгна от МОН – това е мое решение и то е най-правилното в момента, заяви Александров в личния си профил във Facebook. Той обаче ще продължи да работи като заместник-председател на комисията по иновативните училища.

Не се срамувам, жертва съм, а не виновник, категоричен е директорът, който споделя и, че ще продължи да работи като директор на 51-во СОУ. "Аз съм директор на училище. Тук съм най-силен. Тепърва на 60 години какво да работя? Тук знам най-много. Цялата ми експертиза в живота е там. Този капацитет го загубвам ей така, за нищо". Той разказва, че жена му Мария се чувства по-зле от него, а тя имала и диабет. Нея трябва да подкрепям също, добавя Александров.

"Кръвното ми беше 180 на 100, а аз съм спортист. Моето кръвно винаги е към 120 на 80. С инжекции и други работи ме оправят. Сега съм по-добре, да чукна на дърво. В болнични съм 2 седмици. Но дойдох в училище, защото трябваше да свърша някакви работи, да назнача мои заместници и т.н. А пък исках да видя колеги. Имам пълна подкрепа. Аз днес ги попитах: “Искате ли ме?” Те се разплакаха. Може ли да съсипеш един човек за една снимка?! Слагаш една снимка и след това правиш съчинения по снимка”, споделя с горчивина Александров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com