Директорът на СМГ е уволнен

10508
Директорът на СМГ е уволнен
Снимка: БГНЕС

Директорът на Софийската математическа гимназия (СМГ) Антони Стоянов беше уволнен.

Заповедта за отстраняването му от поста му беше връчена от представители на столичното Районно управление по образованието (РУО).

Учители от СМГ: Директорът притиска наши колеги да го защитават

Скандалите и разделението около Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ продължават с пълна сила.  Дне...

До утре от РУО трябва да назначат директор, който временно да изпълнява длъжността.

Новият директор ще изясни казуса с уволнената учителка Петя Тодорова, заяви началникът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева.

Припомняме, че Кастрева вече поиска оставката на Стоянов, но той на няколко пъти обяви, че няма да я подаде. Сама тя днес заяви, че не знае дали вече бившият директор ще заведе дело за уволнението си.

Сагата СМГ

Отменена е заповедта за уволнение на учителя от СМГ Петя Тодорова

Заповедта за уволнение на Петя Тодорова, преподавател по математика в Софийската математическа гимназия, е отменена. Натиск върху дирек...

Скандалите около столичната гимназия  стартираха, след като учителят Петя Тодорова бе уволнена дисциплинарно от директора Стоянов в началото на лятната ваканция с мотив уронване престижа на гимназията. Това предизвика протести на родители и ученици.

Стоянов обясни, че причината да отстрани Тодорова е, че нито един ученик от СМГ не е бил класиран за националния кръг на международното състезание "Европейско кенгуру" от комисията, в чиито състав е била учителката.

Тодорова от своя страна разказа, че в националния кръг има класирани деца от СМГ. Проблем обаче се появил временно, защото тази година организаторите на престижното математическо състезание са били двама – Сдружение "Европейско кенгуру" и Асоциация "Европейско кенгуру", която е към Съюза на математиците.

Първоначално комисията, в която е била Тодорова е подписала протокол с класираните участници в състезанието, но само при организатора Сдружение "Европейско кенгуру". "Те (учениците от СМГ) са се явили, но при другия организатор", обясни преподавателката. Тя обясни, че малко след подписването на протокола директорът на СМГ ѝ е поискал обяснение. В деня, в който тя му е дала отговора си, в комисията е пристигнал и втория протокол – от класираните участници при втория организатор. Така реално проблем не е имало и всички участници, получили високи резултати, са били класирани за следващия кръг на състезанието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование